skautská lilie

20. oddíl scarabeus

Naše družiny

Skautky

Jsme skupina ukecaných holek, které si svým způsobem poradí vždycky v každé situaci. Nejmladším je u nás 11 a nejstarším 14. Scházíme se každé pondělí od 16:30 do 18:00.

Světlušky

Jsme šestka upovídaných holčiček, které se pořád smějí a jen tak se něčeho nezaleknou. Nejmladším světluškám je 6 let, nejstarším okolo 11ti. Schůzky míváme každý čtvrtek v klubovně od 16:30 do 18:00.

Vlčata

Jsme dvě smečky hravých vlčat mezi 7 a 10 lety. Scházíme se každou středu na schůzce od 16:15 do 17:45.

Skauti

Jsme parta fajn kluků ve věku od 11 do 14 let. Schůzky máme v úterý, od 17:00 do 18:30 v klubovně na Žižkově.

Roveři

Jsme parta mladých skautů, skautek a vedoucích. Dalo by se říct, že k nám patří všichni členové oddílu nad 15 let. Pořádáme různé akce všude možně a také se snažíme žít podle roverského hesla – sloužím.

Novinky

Březen 2024

Po Út St Čt So Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
  • Jarní výprava
16
  • Jarní výprava
17
  • Jarní výprava
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

vedení

Vosák

hlavní vedoucí oddílu
Vášnivý kytarista, slávista, turista a specialista na nejrůznější pokrmy. Frontman kapely Wreckberries, kluk s nejednou napsanou písní a s tajemným uměleckým jménem. Budoucí vodník a odborník na vodní hospodářství. Jinak také hlavní vedoucí oddílu a patron družiny skautek.

Balón

vedoucí vlčat
Veliký kuchtík, milovník řízků a lamač srdcí. Oddílová směsice Gordona Ramsayho, Jirky Babici a Augusta Gusteaua a také oddílový chovatel smečky vlčat z Tlapkové patroly.

Bišon

hospodář
vedoucí skautů
Milovník kocourů, boxu a lezec na stěnách, vášnivý hráč všech druhů počítačových her, budoucí promovaný inženýr. Vedoucí a velká kočka družiny skautů – Nefritových tygrů a strážce oddílových financí.

Myšák

zástupce vedoucího oddílu
zdravotník
Fotograf železnice, milovník parních i novějších lokomotiv. Mistr v balení balíčků ve skautském obchodě, budoucí odborník na stromy a vše okolo nich, budoucí ranhojič stromů a parků; nyní oddílový ranhojič, zástupce hlavního vedoucího a patron smečky vlčat.

Tichošlápek

fotograf, kameraman
vedoucí vlčat
Vášnivý fotograf každodenního života a pražských detailů. Budoucí magnát, velkoobchodník a ekonom. Golfista připravující se na turnaj U. S. Open. Opečovávatel oddílových sítí, vedoucí a krotitel smečky zvídavých vlčat z Tlapkové patroly.

Blesk

vedoucí skautů
Rozený bojovník, znalec boje s tyčí i šavlí a velký obdivovatel Kung Fu Pandy. V oddíle druhá kočka u Nefritových tygrů.

Zrzi

vedoucí světlušek
Zrzavá knihomolka milující knihy a příběhy s dobrým koncem, zbožňující králíky a focení. Opečovávatelka oddílových sítí a vedoucích roje světlušek.

Lobě

vedoucí skautek
Amatérský herec ve školním divadelním studiu. Milovník Estonska a všeho, co souvisí s hrou Subnautica. V oddílu vedoucí skautek a nadšený průkopník družinového systému.

Sysel

vedoucí skautek
Budoucí světoznámá spisovatelka, zatím světu skryta ve svých fantasy příbězích ze schůzek organizace LNADPŽOL, která brání svět před příšerami. Mimo příběhy na papíře je na schůzkách jako vedoucí skautek.

Tučňák

vedoucí světlušek
Skautský učenlivý nováček, slovenská parťačka od Zemplínské šíravy, znalkyně molekul, sloučenin, vzorců a chemických reakcí. Většinu času zavřená v ústavu v krásné chemické laboratoři. Momentálně vedoucí roje světlušek.

Smajlík

vedoucí světlušek
Holka z paneláku, mladší ze skvělých sester, příležitostná hráčka na housle a kytaru. Chemička na Univerzitě Karlově zavalená fyzikální a kvantovou chemií. Hrdá majitelka nejlepšího autíčka – Felicie. Bývalá šéfová oddílu, dnes vedoucí roje světlušek.

Havran

technická podpora
Odborník na vše co létá, který se rozhodl, že opraví všechny motory a turbíny, které světoví inženýři vymysleli. Vášnivý řidič, mokrý hasič, ochránce všech skautů na skautských akcích v barvě skautské ochranné služby a nedocenitelná oddílová technická podpora.

Marťan

technická podpora
Zkušený programátor, vášnivý svářeč nejen oddílových kamen, znalec vší techniky a motorových vozů. Bývalý strážce oddílové kasy, dnes již šedá eminence oddílu.

Napište nám

naše středisko

7. středisko Blaník
Informace

Celý název: Junák - český skaut, 7. středisko Blaník Praha, z. s.
Číslo střediska: 114.07
IČO: 604 469 27
Sídlo: Gončarenkova 628/15, Praha 4, 147 00
Počet registrovaných členů: 779 (rok 2019)
Webové stránky: https://www.blanik.info/
Vůdce střediska: Filip Černý